Intr-adevar o gospodina cu real simt practic nu are in gand numai ce sa puna in ziua in curs sau a doua zi pe masa din sufragerie ci are grija si de zilele care vor veni sau de eventuale momente cand va fi luata pe nepregatite de imprevizibilitatea traiului cotidian. De aici camara la care […]

Add To Cart

Sosuri si conserve

00

Intr-adevar o gospodina cu real simt practic nu are in gand numai ce sa puna in ziua in curs sau a doua zi pe masa din sufragerie ci are grija si de zilele care vor veni sau de eventuale momente cand va fi luata pe nepregatite de imprevizibilitatea traiului cotidian. De aici camara la care se refera sloganul acestui volum cu alte cuvinte locul in care gospodina depoziteaza pentru zile negre...

Intr-adevar o gospodina cu real simt practic nu are in gand numai ce sa puna in ziua in curs sau a doua zi pe masa din sufragerie ci are grija si de zilele care vor veni sau de eventuale momente cand va fi luata pe nepregatite de imprevizibilitatea traiului cotidian. De aici camara la care se refera sloganul acestui volum cu alte cuvinte locul in care gospodina depoziteaza pentru zile negre conservele – borcanele pe care numarul 15 al colectiei o invata cum sa le prepare si sa le pastreze in cele mai bune conditii. O conservare reusita trebuie sa aiba in vedere atat o durata cat mai lunga in care alimentele sa fie comestibile dar si pastrarea in cea mai mare masura posibila a intregii calitati a tuturor ingredientelor mancarii. Retetele de conserve din carte merg astfel de la iepure in ulei pana la dulceata de cirese cu lichior trecand prin ardei iuti umpluti sau dulceata de dovleac cu cardamom. La randul lor sosurile nu trebuie neglijate de o alimentatie corecta. Pe de o parte ele fac farmecul oricarei mese pigmentand intr-un mod special elementele constituente ale mancarii careia altfel ai simti ca-i lipseste ceva. Pe de alta parte faptul ca mancarurile cu sos sunt percepute ca riscante pentru sanatate face ca ele sa necesite o atentie aparte iar volumul de fata isi ia sarcina ghidarii gospodinelor prin acest labirint al prepararii unor astfel de mancaruri. Cititoarele vor invata astfel sa pastreze echilibrul intre o alimentatie rationala sanatoasa si una cu gust si arome. Astfel retetele din carte se impart in: sosuri sarate si sosuri dulci. Un exemplu din prima categorie ar fi sosul de usturoi (aoli) iar pentru cea de-a doua crema englezeasca cu alune de padure sau sosul de mere verzi banane si rom sau alte denumiri la fel de apetisante.

Editura: Adevarul