Dupa succesul editiei 2008 inaugurala cu cele doua tiraje epuizate ale sale a doua editie a Ghidului vinurilor aduce cum era si firesc tot felul de noutati. In primul rand in loc de 249 de vinuri spumante si distilate sunt prezentate 365 de licori cate una pentru fiecare zi a anului. Evident unele vinuri au […]

Add To Cart

GHIDUL VINURILOR 2009

00

Dupa succesul editiei 2008 inaugurala cu cele doua tiraje epuizate ale sale a doua editie a Ghidului vinurilor aduce cum era si firesc tot felul de noutati. In primul rand in loc de 249 de vinuri spumante si distilate sunt prezentate 365 de licori cate una pentru fiecare zi a anului. Evident unele vinuri au disparut atat din rafturile magazinelor cat si din paginile cartii iar foarte multe...

Dupa succesul editiei 2008 inaugurala cu cele doua tiraje epuizate ale sale a doua editie a Ghidului vinurilor aduce cum era si firesc tot felul de noutati. In primul rand in loc de 249 de vinuri spumante si distilate sunt prezentate 365 de licori cate una pentru fiecare zi a anului. Evident unele vinuri au disparut atat din rafturile magazinelor cat si din paginile cartii iar foarte multe altele nou lansate si-au facut loc picatura cu picatura spre crama de hartie. Au aparut doua seturi noi de informatii pentru bauturile prezentate legate de temperatura de servire si de recomandarea de degustare (de baut acum va atinge apogeul in 35 ani de pastrat in colectie minimum 10 ani etc.). Am introdus in plus un mic tratat de tehnica degustarii in care un mare specialist strain explica foarte plastic ce tipuri de pahare trebuie alese pentru felurite vinuri. […] Ca urmare in 2009 vinul va fi mai mult si mai bun. Iar cartile pe masura ! Dan-Silviu Boerescu Aceasta carte desi este in primul rand un ghid nu se vrea doar o carte tehnic (ist) a ci si un cod al bunelor maniere aplicabil in cazul acestei intalniri privilegiate cu vinul bun. Am dorit o apropiere mai prietenoasa de cititori de tiparul de consum putin mai aparte al romanilor. Asta nu inseamna ca am evitat unele detalii pedante cum ar fi cel nou introdus in aceasta editie legat de temperatura de servire a fiecarui vin. Unele dintre aceste recomandari pot naste nedumeriri. Cei care-si vor fi insusit toate lectiile de vin pot incerca paliere diferite de temperatura stiut fiind ca pana si un grad Celsius in plus sau in minus poate determina o modificare a perceptiei aromelor sau a zaharului rezidual. Sper ca iubitorii vinului sa se poata orienta mai bine cu ajutorul ghidului si sa consolideze cererea bogata pe cunoastere si respect fata de valoare. In era postconsumerista sa cautam vinurile care reprezinta esenta reper bucurie credinta ! Catalin Paduraru

Autor: Dan-Silviu Boerescu
Editura: Trei